Saturday, December 22, 2012

dan selamanya,hanya cinta itu yang mampu sempurnakanku.

bismillahirrahmanirrahim,in the name of Allah The Most Gracious The Most Merciful.
assalamualaikum followers,readers and silent readers :)
so,back to my cuti-cuti malaysia story,alhamdulillah at last dapat jugak sampai pulau duyung on tuesday petang Ya Allah penat mak aii tah bape jam dalam kereta ai rasa nak patah pinggang patah tengkuk semua lahh k over.and terengganu is nice.super nicee.i love the food the place the people semua baik baik and nice lah.i love terengganu!*tetiba*
finally semalam arrived kuantan safely and staying there for one day sebab penat sangat kalau dari terengganu pergi kl so transit kat sana.
and today lewat petang tadi sampai kl safely alhamdulillah.tak tahu nape rasa macam lama sangat perjalanan nak sampai compared dengan masa nak pergi hari tu.
whoaa enough banyak sangat ai merapu ni so let's get back to the track!
                  *********
Pernah tak rasa macam dalam life ni ada something yang missing?Yeah physically ada certain people yang memang alhamdulillah cukup serba serbi ada kereta 3 4 bijik ada rumah besar ada family bahagia tapi ada something yang macam rasa kosong.yang macam hmm tah lah.undescribable.pernah tak pernah tak?
saya sendiri have gone through that kind of situation for so many times.and at that point of time,sumpah rasa lost rasa tercari cari rasa macam jigsaw puzzle yang hilang the last piece.
saat itu,yang even my beloved ones cant help untuk pujuk saya.saat itu,yang saya rasa takde siapa yang faham apa yang saya rasa.saat itu,yang saya rasa takde siapa nak dengar rintihan saya.saat itu,yang saya rasa saya sangat loser.
and finally i found Him.and at that point i realise that in our heart there is an emptiness that can only be filled by loving Him.
saya percaya,each and every single of us have our beloved ones kan?macam family friends and so on.and when we love someone,sometimes we love them so much trust them so much and depends on them so much.tapi,finally ada one point of time,yang kita rasa they got tired of us.true story.
and whenever you are at that time,you will finally find that no matter how much you love someone,how much you depends on someone,how much you trust someone,somehow they will hurt you whether they realise it or not.
but there is a love that will never get you in pain.yes,it is the love of Allah swt.
and i'm gland at last i've found the-X-thing to fill the emptiness in my heart.
no matter how much i love someone,indeed,His love is The Greatest.
selamat mencintai Dia.
bukan dengan cinta yang biasa.
tapi cinta yang sesungguh-sungguhnya.
selamat menjadi hamba.
bukan sekadar hamba biasa.
namun yang nampak tinggi di mataNya.
                ***********
sorry for any kecacatan sebab i update guna phone je.act laptop rosak tapi sebab determined sangat nak update blog terus install blogger dalam phone.so yeah :)
and for those yang keep on asking dekat ask.fm tu,ai tak dapat dq.siapa tanya soalan spesies macam tu lagi pasni memang nak kena baling periuk lah.



lots of love,
afifah daim azizi,
kampung sweet kampung,
ampang,
11.20 pm.




syukran jazilan kathiran=))

4 comments:

  1. Masa sebelum mencintai manusia ..... cuba nak cintai Allah ... itu zaman sekolah bagan ar .... then lepas bercinta dengan manusia .... orang kata hidup sekali ... mati sekali ... hati pun satu jer ... hanya sekali ....

    Masa tu baru kita tau ... cinta pada Allah dan Rasul betapa kekalnya cinta itu berbanding cinta sesama manusia yang ada pasang surut, pudar dan hangatnya yang nak kene dibaja dan disirami selalu.

    ReplyDelete

'/>