Saturday, September 29, 2012

because His love is everywhere.can't you feel that?

bismillahirrahmanirrahim,in the name of Allah The Most Gracious The Most Merciful.







assalamualaikum readers,followers and silent readers.smileee *tetiba

well spm is just around the corner.another 35 days.and the jadual is out.so for those yang nak usha usha boleh pergi link ni.

actually tak plan pun nak update blog tapi entahlah tetiba je rasa nak update terus sign in blogger and here i am.hmmm too many things to be shared.so nak start dari mana ni?



"When Allah wants something to be happen.it will happen.it must be happen. remember,kunfayakun.so no matter what.no matter when and where.no matter in any situation you are.always keep the highest hope and faith in Him"

i really love to talk about the future.and i have planned so many things to do in my life.yeah sometimes ada some of them yang macam impossible dan sangat susah nak dicapai kan.tapi i trust Allah and i put my full 100% trust in HIM.



Sbpi gopeng->DQ->Yarmouk University->graduated-> lecturer->part time book writer-> took master- >motivator.

another 3 months of being in kanak kanak ribena's moment.sumpah.waktu berjalan tersangatlah laju.how i wish can turn back the moment and being a child again.
macam baru semalam je nangis nangis homesick nak balik waktu first time duduk asrama.
macam baru semalam je merajuk dengan parents sebab tak dapat teman outing.
macam baru semalam je pakai baju sekolah dan kain turqoise tu.ohh i love turqoise *tetiba
macam baru semalam je belajar solat jemaah dengan kengkawan dekat surau.
macam baru semalam je main taknak kawan taknak kawan kalau ada tersinggung terasa dengan member.
macam baru semalam je plan skip dinner dekat dm sebab terlambat bersiap *oops
macam baru semalam je belajar join usrah dengan kakak kakak naqibah.

and now.another one month for spm.
another 2 months of wearing school uniform.
and another 17 days before my 17th birthday*ehh?*

being a growing up teenager,too many things i have learnt from my experience and the people in my surrounding.
and through them i learnt all the do's and don'ts.
melalui orang orang soleh solehah yang Allah hadirkan dari hidup saya,saya belajar untuk menjadi seorang hamba.
bukan sekadar hamba biasa.
tapi untuk menjadi hamba yang awesome di mata Pencipta.
melalui orang orang yang 'kurang baik' di sekeliling saya,saya belajar untuk mengelakkkan diri daripada melakukan apa yang Dia murka.
sebab motif hidup manusia seharusnya mengabdikan diri kepada Dia semata-mata.
menjadikan diri dan hati hak mutlak Allah semata-mata,tanpa membiarkan ia dijajah dengan cinta selain Dia.


"Hidup ini terlalu berharga untuk disia-siakan dengan dosa.seriously"

life is a bless.i often say this word.simple words yet huge meaning hidden behind it.life is not forever filled with joy and happiness.yeah,sometimes,we have to go through some sad and sorrow moment.kalau happy memanjang tak challenge lah kan.monotonous je.

in my humble opinion,being in a not-okay-mood is better sebab waktu tu lah kita akan paling rapat dengan Allah.true story.that moment bila awak rasa awak takde sesiapa yang nak diletakkan harapan melainkan kepada Allah semata-mata.and you will start to taqarrub billah,buat tahajjud dhuha rajin baca Quran bla bla bla.and seriously bila hati tengah brittle ala-ala kaca swarovski tu mudah je nak mengalirkan airmata.even dengan sepotong bismillahirrahmanirrahim pun boleh menangis.sebab apa?sebab waktu tu barulah kita sedar kita ni hanya hamba.yang lemah yang hina dina.yang tak punya apa-apa.yang memang kalau tanpa kasih sayang dan rahmat Dia tak tahulah dah tak tentu arah agaknya.

and through challenges and tribulation saya belajar untuk bina kekuatan diri dan hati.nak kuatkan diri dan hati ni pulak bukan semudah memasak bihun pama ye puan puan.it needs a constant ibadah and rasa kehambaan yang sesungguh sungguhnya.here some tips untuk keuatan diri dan hati ;







there's some moment bila saya rasa down dan frustrated sangat sangat kadang 40 hari 40 malam pun tak boleh reda.that moment yang bila orang psyco sikit je dah boleh beranak sungai dan air mata.that moment yang sumpah rasa rapuh gila sampai bila call mak dengar suara pun dah boleh menangis tak ingat dunia.yeah,that awful moment.tapi through those tough moment lah saya belajar untuk bangun balik dan beritahu kat diri sendiri yang i live because of Allah.and i live with the love of Allah.dan Allah doesn't bring me this far to left me alone.but He is trying to increase my faith and iman.and also to make me an awesome slave in His sight.*my wish,ameen :D*

yeah,everything has their hikmah yang tersirat behind them*bahasa rojak habis* bergantung pada kita je nak cari atau tak hikmah tu.


"Allah tu sangat sweet dengan kita.kita je yang jarang nak sweet dengan Allah"

so lets be grateful with everything we had.never stop striving because we never know what is the best for us.always keep the highest hope and faith in Him.so,in case if anything happen that is not what you expect to be,never feel down and frustrated.because Allah,The Most Loving is the one who wrote your history.

and for my dearest batchmates 0812 yang akan menduduki spm tak lama lagi,all the best for all of you.instead of revising buku yang setinggi gunung everest tu,jangan lupa untuk upgrade ibadah sunat jugak such as solat hajat,tahajjud,dhuha bla bla bla.may Allah bless all your hard work and grant all of us straight A+ in spm ameen :D saya sayang batch saya! *tetiba

keep the head up.keep the heart strong.



because Allah's love is everywhere.can't you feel that?  



lots of love  ,
afifah daim azizi.
2:02 pm.









syukran jazilan kathiran=))

2 comments:

  1. Thanks for the support..
    terima kasih jugakk sbb sudi luangkn mase dgr cite kite yg tah papae tuhh..
    thanks for the awesome words!
    *Mmg sgt AWESOME
    time kasih jugak atas info yg hebat di atas :)
    tak pasal2 blik rumah nanges dpn laptop..hihi
    May Allah bless us and help us to be the awesome hamba for HIM~ *amin ;)

    ReplyDelete

'/>