Friday, July 20, 2012

Ramadhan : One step closer to Allah (part I)

bismillahirrahmanirrahim
in the name of Allah The Most Gracious The Most Merciful.




assalamualaikum dear readers :D
first and foremost i would like to say that ini mungkin antara post terakhir yang saya update sampai lah dah habes spm nanti baru nak update banyak banyak.ini pun curi masa sikit sebab dah lama rasa macam nak update something tapi keadaan tak mengizinkan.big sorry people.semoga Allah meredhai entry ini insyaAllah : )




credit to tumblr
             





mengambil keberkatan malam first ramadhan untuk update entry.err errr rasa awkward pula setelah lama tak menaip :')



menaip seringkas yang mungkin.


Ramadhan datang lagi.dan alhamdulillah seharusnya seinfiniti kesyukuran kita panjatkan kepada Dia yang masih lagi memanjangkan umur kita untuk memasuki universiti Ramadhan tahun ini.maksudnya Dia masih lagi beri kita yang berdosa ini menjadikan Ramadhan sebagai satu medium untuk mendekatkan kita selangkah lagi kepadaNya.




and yeay for me sebab first Ramadhan dah sambut dekat kampung tercinta.hewhew sila jangan jeles :D cumanya Ramadhan tahun ini memang banyak berbeza sebabnya saya menyambut Ramadhan dalam keadaan lagi seminggu nak trial sedangkan tahun lepas,pada saat dan ketika ini saya masih lagi dalam feeling feeling honeymoon year ala ala pengantin baru *hiperbola*




so,to dearest people yang sebaya dengan saya especially sbpians,saya harap kita semua dapat balancekan both ibadah for ramadhan and study untuk trial.yeah,it seems hard.rasa macam agak berat sebenarnya nak bahagi masa untuk kelas tambahan,revisions, homeworks,mentor-mentee and so on dengan nak upgrade ibadah lagi.tapi kita kan ada Allah ;) pray to HIM supaya kita dapat seimbangkan dunia dan akhirat sekali.sebab bagi saya kejayaan hakiki bukan terletak pada barisan straight A+ dalam slip exam tapi dapat A+ jugak untuk hubungan dengan Allah,akhlak and sahsiah.barulah awesome!sebagai contoh bolehlah baca fokus spm bulan ini yang cover dia student yang dapat straight A+ dekat Darul Quran tuu.kalau takde bolehlah beli :D




dan untuk sesiapa yang rasa Ramadhan sebagai bulan untuk berpuasa daripada lapar dan dahaga sahaja,ternyata anda perlu memandang Ramadhan menggunakan perspektif yang lebih besar.kalau tak silap saya dalam PSI ting 4 pun ada belajar pasal kelebihan ramadhan*tak sure whether pqs atau psi ekceli*


last but not least,happy Ramadhan dear readers.semoga universiti Ramadhan dapat menjadi satu medium bagi kita semua untuk meningkatkan ke'awesome'an diri di hadapan Allah,insyaAllah :)




to be continued tomorrow.mata dah rasa nak tertutup :')




sorry takde gambar banyak banyak dahh.internet punya line tak okay :"(










                                                                                                            







syukran jazilan kathiran=))

2 comments:

  1. salam ramadhan ya ukhti :)
    semoga ramadhan kali ini lebih bermkna dan diberkatiNya.. amen ya rabbal alamin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah ameen :D
      dah nak habis ramadhan baru sempat nak reply hehehe sorry T_T

      Delete

'/>